La semilla de l’èxit

La sencillesa i la humilitat són dos ingredients importants per aplegar a l’èxit en la vida. Recordo quan la selecció espanyola de bàsquet va aconseguir guanyar el seu primer mundial de la història. Molt es va escriure sobre la recepta de l’èxit i moltes teories parlaven de la importància de la “pocha”. Eixe joc de cartes que unia al vestidor fóra de la pista. Podria ser exagerat, però es va convertir en el símbol de la diversió. Totes les conyes entre uns i altres naixien d’una taula amb tapet. Tots els equips que triomfen solen tindre la seua baralla de cartes. Viuen i conviuen dins i fóra del terreny de joc i són capaços de transformar eixa relació interpersonal en una gran admiració colectiva.

Aquells “xics d’or” van aconseguir fer que una gran massa social vibrara en el bàsquet i van potenciar la seua expectació. Tot el món coneix als Navarro, Gasol, Felipe Reyes… Esta comparativa d’eixa selecció dins i fóra del camp em serveix per a extrapolar el cas a l’àmbit local. Poques vegades un partit havia generat tanta expectació a Morella. I no parlo de futbol. Ni de la categoria masculina. Ni tan sols d’un esport professional (pareix que la importància de l’esport va en eixe ordre). Em referisco a eixe grup de xiques de 15 i 16 anys que en el seu treball, qualitat, constància i esforç han superat les muralles més altes. No soles aquelles barreres genètiques evidents -pareix que a la costa mengen molt més-, sinó la capacitat de transformar la timidesa quotidiana en el protagonisme i la responsabilitat a la “canxa”.

Desconec si juguen o no juntes fóra de la pista. Però no dubto ni un moment de la seua sencillesa i amistat. Avui, al rebre el CBF Morella un homenatge a l’Ajuntament pel seu tercer lloc autonòmic ho han tornat a demostrar. En el moment en el que la capitana anava a pronunciar unes paraules, l’emoció ho ha impedit. I, les seues companyes s’han alçat a abraçar-la. L’equip, unit dins i fóra de la pista. En la victòria i en la derrota. Al principi i a la fi de la Final Four. Una gran lliçó. Xiques, arribeu on arribeu, no pergau mai eixa humilitat. Haveu sembrat la semilla de l’èxit.Image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s